Calculatoare si Aplicații Gratuite Online Aplicatii Utile

INSTALEZI UN TEMPLATE IN BLOGGER

Mai intai de toate trebuie sa te loghezi in contul tau de Blogger. Acolo ai un panou in care iti apar mai multe informatii.
Printre altele iti vor apare si cele din imaginea de mai jos.
 Da click pe Layout/ Aspect(in romana) si ar trebui sa iti apara precum in imaginea de jos:
Acum ai 2 optiuni:
  1. Poti sa alegi un template care este oferit de Blogger.  Pentru asta da click pe "Pick New Template" / Selectati un Nou Sablon(in romana).  Iti vor apare mai multe modele, si iti poti alege unul din ele daca iti place. Probabil ca pe unele din ele le-ai vazut deja cant ti-ai creat prima data blog-ul sau la alti.
  2. A doua optiune este sa iti instalezi un template extern. La acesta adresa Template-uri Gratuite vei gasi diferite modele gratuite. Exploreaza-le si alege-ti una care iti place. Explicatiile sunt in engleza. Daca ai neclaritati itntreaba printr-un comentariu aici.
Dupa ce ai descarcat template-ul care ti-a placut, revenim la  meniul Layout (vezi poza de mai sus) si pentru a instala template-ul ales da clik pe "Edit HTML" / Editati HTML(in romana). Ar trebui sa iti apara ca in imaginea de mai jos.
Inainte de a merge mai departe iti recomand ca inainte de instala un template sa il salvezi pe cel actual. In caz ca vei avea probleme cu noul template il poti reinstala pe avut inainte.
Pentru a salva un tempalte da click pe "Download Full Template" / Descarcati Sablonul Complet(in romana). si alege un nume si o locatie unde vrei s-o salvezi.
Pentru a instala noul Template da click pe butonul "Browse" si selecteaza template-ul( ar trebui ca numele fisierului sa se termine in ".XML"). Dupa ce l-ai selectat , da click pe buttonul "Upload" / Incarcati (in romana)  Si gata ai incarcat noul template.
De regula dupa ce ai incaract noul template iti va apare mesajul din imaginea de mai jos:

Esti informat ca noul Tempalte nu include unde din Widget-urile pe care vechiul template le avea. Daca vrei sa pastrezi Widget-urile vechi da click pe "Keep Widgets" / Pastrati Obiectele Widget (in romana), iar daca vrei sa le stergi da click pe "Delete Widgets" / Stergeti Obiectele Widget (in romana).

Acum ca ai incarca noul template este timpul sa vezi cum arata iar pentru asta da click pe "View Blog" / Vizualizati Blog (in romana).

4 comentarii

  1. la mine e noul aspect d la blog si nu stiu kum sa fac ... daca vrei sa ma ajuti te cog contacteaza-ma https://www.facebook.com/iulian.stoian2
    1. Citeste aceste acest tutorial, unde se explica Pasi necesari pentru a instala un template in blogger format nou.
  2. cum pot sa revin la formatul vechi la un blog ?
    multumesc mult
    Cu stima
    Liliana Dumitru
  3. nu mai este valabila aceasta optiune